• English

۷۷۰۰۰۹۸۷ - ۲۲۶۲۳۹۹۶ - ۸۸۴۵۱۰۰۵

رفع نم و رطوبت ساختمان

رفع نم و رطوبت ساختمان
182
1 بهمن 1402
مدیریت سایت

رفع نم و رطوبت ساختمان

رفع نم و رطوبت ساختمان یکی از پیچیده ترین و شایع ترین مشکلاتی است که همواره تمامی بناهای قدیمی و نو ساز را تهدید می کند. این معضل می تواند علاوه بر وارد کردن خسارت به بنا و لوازم منزل، زمینه ساز بیماری های حاد تنفسی و استخوانی باشد.

علی رغم حساس بودن موضوع اکثر افراد در مواقعی که اشکال مختلفی از نم و رطوبت را در مناطق مختلفی از خانه مشاهده می کنند کاملا بی توجه از کنار آن گذر می کنند. همین بی توجهی به تشکیل نم و رطوبت ساختمان می تواند در روزهای آینده خسارتهای سنگین مالی و جانی برای تمامی ساکنین به همراه داشته باشد.

برای اینکه بتوانید به موقع و کاملا اصولی تشخیص ترکیدگی لوله کشی ساختمان را انجام دهید باید آشنایی نسبی با عوامل ایجاد نم و رطوبت داشته باشید تا در موافعی که با آن روبرو می شوید تصمیمات درستی را بگیرید.

در این بخش قصد داریم شما را با علت نم و رطوبت ساختمان آشنا کنیم و سپس راهکارهایی مناسب و اصولی ارئه کنیم تا در این زمینه بتوانید هنگام بروز چنین حوادثی بدون استرس راه بی دردسری را انتخاب کنید.

لجن کشی به چه منظوری انجام می شود؟

علت نم و رطوبت ساختمان چیست؟

علت نم و رطوبت ساختمان به عوامل و شرایط مختلفی بستگی دارد که هر کدام از آنها به نحوی مشکلاتی را برای ساکنین آپارتمان ها و منازل به وجود می آورند. از بین دلایل بیشماری که برای تشکیل نم و رطوبت وجود دارد دو بخش:

عوامل فنی و تاسیساتی
اشتباهات انسانی

که هر کدام به نوبه خود می تواند بوجود آورنده نم و رطوبت چه در کوتاه مدت و یا بلند مدت در بنا می باشد. ب رای درک بهتر رفع نم و رطوبت ساختمان هر کدام از علت های بالا را به ترتیب با ذکر جزئیات توضیح می دهیم تا مسئله برای شما قابل درک باشد.

تبدیل توالت چگونه انجام می شود؟

عوامل فنی و تاسیساتی رفع نم و رطوبت ساختمان

1- نم و رطوبت ناشی از نشتی و ترکیدگی لوله آب و فاضلاب

همانطور که می دانید تمامی لوله های آب و فاضلاب به علت زیبایی ساختمان معمولا از داخل دیوار، کف و سقف عبور می کند. با گذشت زمان ممکن است لوله ها دچار مشکلاتی نظیر فرسودگی، شکستگی و ترکیدگی می شوند که می تواند به مرور بدون هیج علامتی رطوبت را به سایر نقاط گسترش دهد. نم و رطوبت حاصل از نشتی و ترکیدگی به سرعت جذب دیوار شده و همین عامل سبب می شود دیوار پوسته پوسته شده و یا ترک های ریز و بعضا بزرگی را ایجاد نماید.

در خصوص ترکیدگی و نشتی بسیار اهمیت دارد که محل دقیق آن قبل از گستردگی بررسی شود. برای رفع نم و رطوبت معمولا به کمک شرکت های لوله کشی ساختمان تهران این مورد توسط لوله کش ماهر و با روش تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه انجام می گیرد.

اگر لوله شما دچار نشتی و یا ترکیدگی است در اولین فرصت با شماره های داخل سایت تماس بگیرید تا همکاران ما در اسرع وقت در محل شما حاضر شده تا تشخیص رفع نم و رطوبت با دستگاه مخصوص را انجام داده و آن را به طور کامل بر طرف نمایند.

2- عایق کاری و ایزوگام نادرست دیوار، سقف، کف و …

یکی دیگر از معضلاتی که باعث ایجاد نم و رطوبت در ساختمان میشود عایق کاری نامناسب محل هایی است که همواره با رطوبت سر و کار دارند. ایزوگام و قیرگونی آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام و … بسیار مهم است و اگر بدون دقت و با مواد بی کیفیت انجام شود می تواند به مرور زمان نم و رطوبت را به ظبقات پایین و واحدهای مجاور گسترش دهد. در این موارد تشخیص کارشناسان این است که ایزوگام محل مورد نظر سوراخ شده و باید برای جلوگیری از نشتی بیشتر آن را تعویص نماید.

3- وجود مشکل در سیستم لوله آب و فاضلاب ساختمان

موارد بیشماری را میتوان برای این قسمت در نظر گرفت که عمده مشکلاتی که در ساختمان به وجود می آید به این بخش مربوط میشود. مواردی همچون:

نصب نادرست سیفون روشویی، لباسشویی و ظرفشویی
مشکل تخلیه فاضلاب ساختمان و پر شدن سریع چاه
اشتباه در نصب روشویی
نداشتن شیب مناسب کف شورهای آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام
مشکل نشتی و یا ترکیدگی در لوله آب و فاضلاب
نشتی آبگرمکن و پکیج شوفاژ دیواری
و …

مهمترین نکاتی هستند باعث تشکیل نم و رطوبت در یک سازه می شوند. هر کدام از موارد بالا نیاز به متخصصین با تجربه دارد تا با بررسی مناسب و استاندارد بدون کمترین هزینه تشخیص ترکیدگی لوله ساختمان را انجام دهند.

4- نفوذ آب باران

اگر در سقف ساختمان خود اثراتی از نم و رطوبت مشاهده کردید به احتمال زیاد ایزوگام پشت بام سوراخ شده و درزهایی را ایجاد کرد که در هر بارندگی آب به داخل ساختمان نفوذ می کند. نفوذ اب باران بیشتر در فصل بارندگی اتفاق می افتد اما بهتر است در زمان مناسبی محل نشتی را پیدا کنید و با استفاده از مواد عایقی با کیفیت تمامی درزها را بپوشانید.

5- بندی کشی ناقص سرامیک سرویس بهداشتی و حمام

معمولا نم و رطوبتی که منجر به آسیب های جدی به ساختمان میشود اشتباهاتی است که هنگام ساخت و ساز و بازسازی ایجاد میشود. رعایت نکردن اصول اولیه نظیر استفاده از ایزوگام غیر استاندارد، بندکشی نشدن بین فضای سرامیک حمام، سرویس بهداشتی و … از مهمترین مواردی هستند که اگر بر طرف نشود می تواند نم و رطوبت حاصل شده را به طبقات پایین منتقل کند.

نکته دیگری که در بندکشی وجود دارد با مرور زمان مواد بین سرامیک ها شسته میشود که برای بر طرف کردن این مشکل می توانید با ابزارالاتی که برای این منظور وجود دارد و کمی دوغاب سیمان استفاده نمایید تا تشخیص ترکیدگی لوله بدون تخریب انجام شود.

6- شیب بندی غیر اصولی پشت بام

شاید برای شما هم پیش آمده است که محلی هایی را در سقف مشاهده می کنید که دچار نم و رطوبت هستند اما دلیلی برای آن پیدا نمیکنید. در این مواقع بهترین کار مراجعه به پشت بام ساختمان است چرا که در بیشتر مواقع سطح ایزوگام دچار درزهایی است که در زمان بارندگی برف و باران را جذب خود می کند و به مرور خود را به صورت زطوبت خود را در دیوار و سقف نشان می دهد.

برای رفع نم و رطوبت ناشی از جمع شدن اب برف و باران در پشت بام اگر بتوانید محل دقیق شکاف و سوراخ ایجاد شده در ایزوگام را پیدا کنید با چند روش ساده می توان محل ورود آب به سقف و دیوارها را برای همیشه پوشاند.

 

7- وجود ترک در دیوار و سقف

وجود ترک در دیوار ساختمان می تواند علت های فراوانی داسته باشد. اگر منزل شما هم ترک های ریز و درشتی دارد باید آن را به سرعت بر طرف نمایید تا اگر رطوبتی در آن تشکیل شده از بین برود. برای این کار می توانید محل های شناسایی شده را با گچ یا سیمان به راحتی بپوشانید.

رفع نم
رفع نم

نشانه های وجود نم و رطوبت در ساختمان

اگر در تشخیص دقیق وجود رطوبت در خانه مطمئن نیستید و دنبال مواردی هستید که ظن شما ره به یقین تبدیل کند موارد زیر می تواند در این مورد بسیار راهگشا بوده و شما را از بلاتکلیفی در بیاورد:

انتشار بوی نامطبوع در فضای ساختمان
وجود انواع حشرات موزی نظیر مگس و …
ریخته شدن و تخریب قسمتی از دیوار، سقف، کف
تشکیل انواع لکه در دیوارها و سقف ها
مشاهده انواع باکتری و کپک بر روی وسایل منزل
وجود کپک در زوایای دیوار

این موارد در روزهای اولیه مشکلی ایجاد نمیکند اما اگر برای رفع نم و رطوبت ساختمان اقدامی انجام نگیرد زندگی در این شرایط برایتان غیر ممکن خواهد شد. در این مواقع باید حواستان به افرادی که بیماری های زمینه ای تنفسی و آلرزی دارند باشد و سعی کنید هر جه سریعتر از شر رطوبت ایجاد شده خلاص شوید.

2- اشتباهات انسانی در شکل گیری نم و رطوبت

1- شست و شوی دیوار، سقف و …

بعضی از خانمهای خانه دار به علت حساسیت و وسواس شدیدی که دارند همه روزه اقدام به شست و شوی دیوار، کف و سقف می کنند و گاهی اوقات هم از مواد شوینده استفاده می کنند که به مرور باعث از بین رفتن عایف دیوار میشود. این کار شاید در کوتاه مدت اثر بخش باشد اما حتما در دراز مدت شما را با مشکل ایجاد نم و رطوبت روبرو خواهد کرد. برای جلوگیری از این مشکل می توانید با یک دستمال مرطوب دیوارها را تمیز کنید تا خانه شما همیشه سالم بماند.

2- خشک کردن لباس در محیط خانه

این مورد بیشتر در آپارتمان ها و خانه هایی که فضای کافی برای پهن کردن لباس در محیط های باز ندارند ساکنین مجبور هستند تمامی لباس ها را داخل خانه خشک نمایند. این کار سبب میشود رطوبت حاصل از لباس در منزل پخش شود و تداوم آن سبب نم کشیدن دیوار میشود.

برای اینکه بتوان این مشکل را تا حدودی حل کرد و به نوعی رفع نم و رطوبت ساختمان را بر طرف کرد باید فبل از اینکه لباس را پهن کنید توسط لباسشویی خشک کنید تا رطوبت آن به حداقل برسد. در ضمن حین پهن کردن لباس ها می توانید با باز کردن پنجره تا حدودی رطوبت را کاهش دهید.

10 راه جلوگیری از نم و رطوبت ساختمان

اگر بخواهیم به صورت کلی این مسئله را بررسی کنیم راههای بیشماری برای رفع نم و رطوبت ساختمان و جلوگیری از ایجاد آن وجود دارد. اما نکته ای که باید مد نظر قرار دهید ما به دنبال مهمترین روش هایی هستیم که با کمترین زحمت و هزینه از تشکیل رطوبت در محیط خانه پیشگیری کند. در ادامه قصد داریم بهترین راههای پیشگیری از ورود انواع نم و رطوبت به محیط خانه صحبت کنیم.

1- بررسی مداوم لوله های ساختمان

یکی از راههایی که می تواند تا مدتها محیط خانه را عاری از هر گونه رطوبت نگهدارد بررسی و چک کردن مداوم لوله ساختمان است. با استفاده از چک لیست های مختلف به راحتی می توانید از سلامت لوله های آشپزخانه، حمام، روشویی، سرویس بهداشتی و …. اطمینان حاصل کنید و چنانچه با مشکلاتی نظیر نشتی و ترکیدگی لوله، زنگ زدگی مواجه شدید بتوانید به سرعت روند پیشروی آن را متوقف کرده و آن را در نقطه شروع از بین ببرید.

راه دیگری که می توانید پی ببرید که آیا لوله های شما در سلامت کامل هستند استفاده از لوله کش با تجربه می باشد. چرا که این افراد با سابقه بسیار بالایی که در این حوزه دارند می توانند شما را در این کار راهنمایی کنند.

2- لوله های قدیمی را با لوله های جدید تعویض کنید

اگر جنس لوله های ساختمان شما از جنس آهنی بوده و از زمان نصب آن سالها می گذرد بهتر است قبل از اینکه دچار قرسودگی، ترکیدگی و … شوند و خسارتهای بیشتری را به شما تحمیل کند آنها را تعویض نمایید. امروزه لوله پلیکا، لوله پنج لایه و … از کیفیت بالاتر و عمر مفید چند برابری نسبت به لوله های قدیمی هستند که می تواند در رفع نم و رطوبت بدون تخریب بسیار ارزنده باشد.

3- استفاده از عایق های ضد رطوبت

استفاده از عایق های ضد رطوبت نظیر انواع رنگ ساختمان، کاغذ دیواری و … برای خانه هایی که رطوبت بیش از اندازه در دیوارها مشاهده میشود می تواند بسیار موثر باشد. با این کار علاوه بر رفع نم و رطوبت ساختمان، هنگام تمیز کاری نیز می توانید با یک دستمال مرطوب این کار را انجام دهید.

4- نصب تهویه مناسب در خانه

نصب تهویه مناسب در محیط های مرطوب نظیر حمام و سرویس بهداشتی می تواند تا حدود بسیار زیادی هوای نم دار را به خارج از محیط خانه هدایت کند. در ساختمان هایی هم که دارای تهویه هستند اما محیط همچنان دارای رطوبت است بهتر است دستگاه خود را با یک دستگاه پر قدرت تر تعویض نمایند تا مشکلشان بر طرف شود.

5- استفاده از نمک برای کاهش رطوبت ساختمان

این پیشنهاد برای افرادی است که تمامی راههای پیشگیری نشت یابی لوله با دستگاه را امتحان کرده اند اما تاکنون به نتیجه دلخواه نرسیده اند. در این روش کافی است مقداری نمک را در یک ظرف ریخته و آن را در محل هایی که دارای رطوبت شدید هستند قرار دهید. وجود نمک باعث میشود رطوبت به سرعت جذب شود. اگر رنگ نمک پس از چند روز تغییر کرد می توانید آن را عوض کنید.

6- رطوبت محیط را کاهش دهید

اگر محیط منزلتان دارای رطوبت بیش از استاندارد می باشد توصیه میکنیم تا می توانید خانه را گرم نگهدارید. استفاده از لوازمی همچون شیشه دوجداره و ترموستان اتاقی می تواند در کاهش رطوبت منزل کارآمد باشد.

 

7- خشک کردن لباس خارج از خانه

سعی کنید لباس های خیس و مرطوب را در تراس و حیاط خانه خشک نمایید. در صورت امکان می توانید از خشک کن لباسشویی نیز برای خشک کردن کمک بگیرید.

8- استفاده از مواد اولیه با کیفیت

یکی دیگر از روش هایی که می تواند رفع نم و رطوبت ساختمان را به همراه داشته باشد به کار بردن لوله های با کیفیت و نسل جدید است. هر چقدر لوله ها و شکل لوله گذاری اصولی و استاندارد باشد می تواند در دراز مدت خیال شما را از بروز هر گونه نشتی و رطوبت راحت کند.

9- هنگام پخت و پز دقت کنید

تابه های موجود در اجاق گاز و همچنین کتری ها می توانند مقدار قابل توجهی بخار و رطوبت تولید کنند. در هنگام پخت و پز ، درب قابلمه ها را به حداقل برسانید تا تراکم پنجره های آشپزخانه شما کم شود. در هنگام استفاده از اجاق گاز، هود را روشن کنید و پس از اتمام کار به مدت پنج دقیقه بگذارید تا روشن شود تا هوا پاک شود. فراموش نکنید که فیلتر را به طور مرتب روی هود اجاق گاز خود تعویض کنید تا مطمئن شوید با حداکثر کارآیی کار می کند.

10- جای نفس کشیدن بگذارید

می توان در پشت مبلمان و اثاثیه ای که دیوارهای بیرونی سردتر را لمس می کنند، تشکیل رطوبت و در نتیجه رشد کپک را به همراه داشته باشد. سعی کنید مبلمان را چند سانتی متر از دیوارهای خارجی قرار دهید تا هوا به گردش در بیاید. اگر تراکم زیادی روی پنجره ها احساس می کنید ، پوشش هایی را انتخاب کنید که می توانند کاملاً بدون قاب باشند. یک طول پرده یا ریل پرده ای متناسب را نصب کنید که به شما امکان می دهد پرده ها را به خوبی از پنجره دور کرده و پرده ها را روی طاقچه پنجره نصب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معرفی پمپ های لجن کش و ساکشن تخلیه چاه

معرفی پمپ های لجن کش و...

معرفی پمپ های لجن کش و ساکشن تخلیه چاه پمپ هایی که برای تخلیه چاه فاضلاب ها استفاده می گردد...

مقالات بیشتر بخوانید
آشنایی با روش و تکنیک حفاری ضربه ای

آشنایی با روش و تکنیک حفاری...

آشنایی با روش و تکنیک حفاری ضربه ای عمده منابعی که در طبیعت برای استفاده انسان ها وجود دارد منابعی...

مقالات بیشتر بخوانید
نحوه از بین بردن نم و رطوبت بر روی دیوار

نحوه از بین بردن نم و...

نحوه از بین بردن نم و رطوبت بر روی دیوار رطوبت در روی دیوارها در خانه ها یکی از شایع...

مقالات بیشتر بخوانید
رفع نم و رطوبت با دستگاه

رفع نم و رطوبت با دستگاه

رفع نم و رطوبت با دستگاه رفع نم و رطوبت با دستگاه می توانید یکی از بهترین و سریع ترین...

مقالات بیشتر بخوانید
حفر چاه چیست ؟

حفر چاه چیست ؟

حفر چاه چیست ؟ عملی است که بر روی زمین وبه صورت قطر دایره شکل مانند تصویر زیر به عرض...

مقالات بیشتر بخوانید
نحوه تعیین بهترین محل حفر چاه آب

نحوه تعیین بهترین محل حفر چاه...

نحوه تعیین بهترین محل حفر چاه آب تعیین بهترین محل حفر چاه آب، از اهمیت بسیاری برخوردار است تا در...

مقالات بیشتر بخوانید
انواع پمپ لجن کش

انواع پمپ لجن کش

انواع پمپ لجن کش این محصول در انواع زیر به مشتریان ارائه می گردد: ساده فلوتردار (دارای قطع کن برقی)...

مقالات بیشتر بخوانید
حفاری دورانی (روتاری، چرخشی)

حفاری دورانی (روتاری، چرخشی)

حفاری دورانی (روتاری، چرخشی) از جمله رایج ترین و متداول ترین روش حفاری معادن، روش حفاری روتاری (حفاری چرخشی) است...

مقالات بیشتر بخوانید
عوارض بروز نم و رطوبت

عوارض بروز نم و رطوبت

عوارض بروز نم و رطوبت با بروز نم و رطوبت در خانه، بستری مناسب برای رشد و تکثیر آفات و...

مقالات بیشتر بخوانید
بهترین زمان حفر چاه آب

بهترین زمان حفر چاه آب

بهترین زمان حفر چاه آب آیا می دانید بهترین زمان برای حفر چاه آب چه موقعی است؟ چاه آب ،...

مقالات بیشتر بخوانید

تماس تلفنی