• English

۷۷۰۰۰۹۸۷ - ۲۲۶۲۳۹۹۶ - ۸۸۴۵۱۰۰۵

چگونه محل نشتی لوله آب را پیدا کنیم؟

چگونه محل نشتی لوله آب را پیدا کنیم؟
184
2 بهمن 1402
مدیریت سایت

چگونه محل نشتی لوله آب را پیدا کنیم؟

بعد از کسب اطمینان از وجود نشتی از طریق راه های تشخیص، نوبت به این می رسد که ببینید نشتی مربوط به شماست یا نه. برای این که این کار را بسیار سریع انجام بدهید لازم است که تست کنتور را برای خودتان و همسایه خودتان انجام دهید. فراموش نکنید که اگر نشتی مربوط به فاضلاب باشد، از طریق کنتور قابل تشخیص نخواهد بود.

حالا شما پی برده اید که نشتی مربوط به کدام واحد است. بعد از اطمینان از این مورد بهتر است در صورت امکان با سازنده خانه تماس بگیرید و اطلاعات مربوط به لوله ها را از او بگیرید. این اطلاعات به شما کمک خواهند کرد که در یافتن محل نشتی دچار خطا نشوید.

روش سنتی یافتن محل نشتی لوله آب

در روش قدیمی یافتن نشتی لوله آب همه کارها بر مبنای تخریب و مشاهده لوله است. تخریب در این روش بر اساس علائم و نشانه‌ها صورت می گیرد. بدین صورت که چندین محل در خانه یا ساختمان که مشکوک به نشتی آب و ترکیدگی لوله هستند، تخریب می‌شوند تا بالاخره منبع اصلی نشتی لوله آب پیدا شود.

هرچند محل های تخریب و مشکوک به نشتی بر اساس نظر و تجربه افراد متخصص لوله کشی انجام می گیرد، اما باز هم احتمال خطا و کندن محل اشتباه وجود دارد. دلیل اصلی این اتفاق نیز عدم برخورداری از فناوری‌های جدید برای نشت یابی لوله‌ های آب است که در اثر آن گاهی چندین منطقه به اشتباه تخریب می شود و در نتیجه هزینه و زحمت زیادی برای صاحب خانه به بار می آید.

از آنجایی که روش سنتی تشخیص نشتی لوله آب، هزینه و خرابی زیادی را به همراه داشت و امروزه تقریباً منسوخ شده است، مگر در زمانی که محل نشتی کاملاً مشخص باشد. امروزه نشت یابی ها بیشتر از طریق نشت یابی بدون تخریب صورت می‌گیرد که در نوع خودش بسیار جالب و پیشرفته است. به همین دلیل در ادامه به بررسی این روش ها می پردازیم.

روش های رفع بو

نشت یابی لوله‌ های آب بدون تخریب

پیشرفت تکنولوژی و ابداع روش‌های جدید در همه عرصه‌های زندگی موثر و مفید بوده است. حتی بسیاری از کارها که تصور می شد هیچ سودی از تکنولوژی نمی‌برند هم امروزه با تکنولوژی سر و کار فراوانی دارند.

لوله کشی نیز از این قضیه مستثنی نبوده و تکنولوژی در زمینه لوله کشی و همچنین تشخیص نشتی لوله آب نیز بسیار کمک کننده بوده است. با ورود فناوری‌های جدید به این صنعت، دیگر نیازی به کندن و تخریب قسمت‌های مشکوک برای تشخیص محل دقیق نشتی لوله آب و سایر مشکل ها سیستم لوله کشی نیست. چرا که نشت یابی لوله با دستگاه مخصوص و بدون تخریب به سادگی این کار را انجام می دهند.

در واقع روش‌های تخصصی متنوعی برای نشت یابی لوله های آب وجود دارند که در تمامی آن‌ها از دستگاه‌های نشت یاب استفاده می‌شود.

دلایل رایج نشتی آب در نشت یابی لوله با دستگاه، شامل مواردی همچون فرسودگی لوله آب، گیر کردن اجسام در لوله، شکستگی لوله و یخ زدن لوله‌های آب در زمستان است.

جالب است بدانید که جدیدترین نحوه تشخیص ترکیدگی لوله فاضلاب، شامل دستگاه‌های بسیار پیشرفته می‌شود که هر روز نیز در حال پیشرفت و به روز شدن هستند.

در ادامه چند مورد از پرکاربردترین راه های نشت یابی لوله با دستگاه را معرفی می‌کنیم:

نشت یابی لوله با دستگاه صوتی

نحوه تشخیص ترکیدگی لوله فاضلاب با دستگاه صوتی بسیار جالب و علمی است. کار این دستگاه مبتنی با ساز و کار امواج صوت است. این دستگاه امواج صوتی ایجاد شده توسط حرکت آب را شناسایی می کند و از این طریق تشخیص نشتی لوله آب، بدون هیچ گونه تخریبی انجام می‌شود. در روش نشت یابی با دستگاه صوتی، حتی امواج کوچک‌ترین حرکات آب (حاصل از سوراخ‌های بسیار کوچک در لوله) هم به صورت دقیق شناسایی می‌شود. البته این دستگاه هم محدودیت های خاص خودش را دارد.

برای مثال دستگاه نشتی یاب صوتی، قادر به تشخیص نشتی لوله آب تنها تا عمق ۴۰ سانتیمتر در زمین است و با بالاتر رفتن عمق دقتش پایین می آید. دستگاه بعدی که به بررسی آن خواهیم پرداخت، دستگاه نشت یابی مادون قرمز است.

حفر چاه چگونه انجام می شود؟

نشت یابی لوله با دستگاه مادون قرمز

یک از دستگاه های جالب دیگر برای پیدا کردن نشتی لوله، دستگاه مادون قرمز است. نحوه تشخیص ترکیدگی لوله فاضلاب با دستگاه مادون قرمز، به این شکل است که دستگاه نشتی یاب با دریافت امواج مادون قرمز از طریق گیرنده و فرستنده مخصوص خودش، محل دقیق نشتی آب را تشخیص می‌دهد. ساز و کار این دستگاه به گونه ای است که کارایی آن را برای تشخیص در جاهای مختلف، به خصوص برای تشخیص نشتی لوله آب در اعماق زمین بسیار کاربردی است.

سایر دستگاه های تشخیص نشتی آب

نشت یابی لوله های آب علاوه بر دستگاه های صوتی و مادون قرمز با دستگاه تصویربرداری حرارتی، گازهای نیتروژن/هیدروژن، استفاده از دوربین‌های آندوسکوپی (برای تشخیص نشتی لوله آب پنهان) و به کارگیری دستگاه‌های رطوبت سنج برای ترسیم نقشه رطوبت دیوارها، همگی جزو سایر روش‌های نوین و پیشرفته تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه هستند که همه آنها هدیه تکنولوژی به ما هستند.

هر کدام از این روش‌های نشت یابی لوله با دستگاه، مزایا و معایب خاص خودشان را دارند و به درد شرایط خاصی می خورند. اما جالب اینجاست که در هر صورت و در اکثر شرایط این دستگاه ها نسبت به نحوه تشخیص ترکیدگی لوله به صورت سنتی، برتری بسیار محسوسی دارند. دلیل این برتری نیز واضح است، چرا که این دستگاه ها محل نشتی آب را فوق العاده دقیق و به صورت نقطه‌ای نمایان می کنند و برای صاحب خانه هیچ هزینه و تخریب بی دلیلی را به دنبال ندارند.

چگونه نشتی لوله آب را بگیریم؟

حالا وقت آن رسیده که به بررسی نحوه رفع نشتی لوله آب در بخش‌های مختلف منزل بپردازیم. برای شروع به سراغ نشتی شیرها می رویم.

رفع چکه شیر آب

نشتی و چکه شیر آب معمولاً به خاطر پوسیدگی واشر شیر است. واشر شیر معمولا زیر دسته شیر قرار دارد و تعویض آن نیز برای شما کار راحتی خواهد بود، البته به شرطی که ابزار مناسب تعویض و مهارت کافی برای آن را داشته باشید. برای این کار در ابتدا باید شیر آب اصلی زیر سینک یا شیر آب اصلی خانه را ببندید تا با خیال راحت بتوانید شیر را باز کنید. اگر دسته شیر را باز کنید به واشر می رسید.

شما میتوانید واشر را از مغازه ها تهیه کرده و به سادگی آن را تعویض کنید. نشت یابی لوله های آب اگر مربوط به خرابی شیرهای آب باشد، معمولاً کار نسبتا راحتی است، به گونه ای که با یک بار انجام دادنش به سادگی آن را یاد خواهید گرفت.

رفع نشتی توالت

نشتی توالت از جمله نشتی هایی است که می تواند ضرر زیادی به شما بزند، بدون این که کوچکترین توجهی را جلب کند. این نشتی می‌تواند بدون آنکه نشانه و سر و صدای خاصی داشته باشد، باعث از دست رفتن مداوم مقدار بسیار زیادی آب شود. جالب است بدانید که اگر حتی یک نشتی کوچک و ساده هم در سیستم سیفون توالت وجود داشته باشد، باعث هدر رفتن حجم زیادی از آب و در نتیجه تحمیل هزینه بسیار بالایی به شما می‌شود.

اما خوشبختانه تعمیر نشتی توالت، کار بسیار ساده ای است که به راحتی انجام می شود. اگر به وجود نشتی آب در توالت مشکوک شدید، کافی است که درب بخش تانکر سیفون را بردارید و چند قطره‌ای رنگ خوراکی به تانکر سیفون اضافه کنید تا آب درون سیفون رنگی شود. سی دقیقه صبر کنید و در این مدت سیفون را نکشید. اگر آب رنگی در داخل کاسه توالت دیدید، به این معنی است که در سیفون نشتی وجود دارد.

این مشکل می تواند دو منشا داشته باشد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

نشتی دریچه میان سیفون و کاسه توالت
مشکل دسته یا دکمه سیفون

چگونه از نشتی آب جلوگیری کنیم؟

جلوگیری از نشتی آب و اقدامات پیشگیرانه همیشه بسیار بهتر و کم هزینه تر از عیب یابی و اصلاح سیستم لوله کشی هستند. حالا با این تفاسیر اگر شما هم می‌خواهید خود را از دردسر نشتی لوله آب و نیاز به نشت یابی لوله های آب رها کنید، بهترین کار این است که در وهله اول، برای جلوگیری از نشتی آب لوله اقدام کنید تا خودتان را به دردسر نیندازید.

برای مثال جهت جلوگیری از نشتی آب لوله، بهتر است در طول فصل مخزن آب سرد را به خوبی بپوشانید و در کنار این کار لوله‌های آب خانه که در دسترس‌تان هستند را نیز به خوبی و با دقت فراوان عایق بندی کنید.

در کنار این کارها اگر از پوسیدگی و ایراد سیستم لوله کشی اطمینان دارید، می‌توانید لوله‌های آب پوسیده و قدیمی منزل خودتان را قبل از ترکیدن و خراب شدن، تعویض کنید.

همیشه به خاطر داشته باشید که حتی با جلوگیری از نشتی، باز هم ممکن است به علت فرسوده بودن سیستم لوله‌کشی و یا عایق نبودن لوله‌ها ( به خصوص لوله هایی که به راحتی عایق نمی‌شوند مثل لوله‌های آب زیرزمینی ) نشتی آب برای شما اتفاق بیفتد. اما نباید از این نکته به سادگی عبور کرد که به هر حال انجام اقدامات پیشگیرانه، احتمال وقوع مسائل دردسرساز را کمتر از حالت عادی می‌کند.

ترکیدگی لوله
ترکیدگی لوله

نشتی دریچه میان سیفون و کاسه توالت

جالب است بدانید که بیشترین دلیل نشتی آب توالت، مربوط به درست کار نکردن و ایراد در این دریچه است. از نظر ساختاری واشر این دریچه در بخش پایینی تانکر سیفون قرار دارد و وقتی سیفون را می کشید، این دریچه بلند شده و آب را به سمت داخل کاسه توالت هدایت می کند. اگر این دریچه آسیب دیده و دارای مشکل باشد، آب به صورت مداوم (حتی در مواقعی که سیفون را نزده‌اید) از تانکر سیفون به داخل کاسه توالت خواهد رفت. همین موضوع ساده در بسیاری از منازل موجب هدر رفت مقادیر زیادی از آب می شود.

مشکل دسته یا دکمه سیفون

گاهی اوقات نیز مشکل از دسته سیفون و یا دکمه سیفون است. برای مثال اگر این دسته یا دکمه آسیب دیده باشد، عمل بستن مسیر آب را به خوبی انجام نخواهد داد. با حرکت دادن آن و بررسی وضع خروج آب می توانید. اگر حس کردید که مشکل در این بخش است، باید دکمه یا دسته سیفون را تعویض کنید.

نشتی لوله شوفاژ

گاهی اوقات نیز نشتی لوله آب مربوط به شوفاژ است. به دلایل مختلفی مثل فرسودگی لوله شوفاژ، استفاده از لوله‌های آهنی و نامناسب و یا وجود اختلال در سیستم لوله کشی ساختمان و آب بندی غیر اصولی لوله ها، نشتی لوله شوفاژ اتفاق می افتد.

در برخی موارد نشتی لوله شوفاژ را باید از علائمی مانند بروز رطوبت، نم زدگی و لکه‌های زرد رنگ روی دیوار قسمت‌های مختلف خانه و یا صدای چکه کردن آب تشخیص داد. اما در بیشتر اوقات تشخیص ایراد در سیستم شوفاژ کار ساده ای نیست و برای تشخیص نشتی لوله شوفاژ به کمک یک فرد متخصص است.

شرکت‌های متخصص در زمینه پیدا کردن نشتی لوله آب، معمولاً برای تشخیص محل و علت نشتی لوله شوفاژ، از دوربین حرارتی و دستگاه تشخیص ترکیدگی لوله آب استفاده می‌کنند.

پس از پیدا کردن علت و شدت نشتی شوفاژ، ممکن است لازم باشد بخشی از لوله‌ها یا کل لوله کشی شوفاژ را تعویض کنید.

دلایل کلی ترکیدگی لوله شوفاژ و نشت آب در سیستم شوفاژ عبارتند از:

به کار بردن اتصالات غیر استاندارد برای اتصال لوله‌ها
توکار بودن لوله‌های فلزی شوفاژ
خوردگی لوله‌ها در خاک مرطوب و آهکی
بروز واکنش شیمیایی بین دو لوله غیر همجنس در کنار یکدیگر
نزدیکی لوله‌های آب گرم و سرد
انبساط و انقباض لوله‌ها در کنار یکدیگر
ترکیدگی لوله به علت یخ زدن
لوله فلزی عایق نشده

البته نباید فراموش کرد که عمدتاً نشتی لوله شوفاژ به خاطر پوسیدگی و قدیمی شدن لوله‌های شوفاژ اتفاق می افتد.

نشتی آب استخر و منبع آب

استخر هم از آن جاهایی است که احتمال وجود نشتی در آن بسیار بالاست. در ساختمان‌های دارای استخر، احتمال بروز نشتی آب معمولاً بسیار رایج است و به همین دلیل هر ساله مقدار آب بسیار زیادی به هدر می‌رود.

نکته شاخص در این مورد خاص هزینه های سنگین تعمیر است. هزینه هایی مانند :

هزینه‌های کلان قبض آب
هزینه‌های جانبی
هزینه تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه
هزینه تعمیر لوله کشی پس از تشخیص
هزینه های ساخت و بنایی استخر

به همین دلیل است که خرابی لوله و یا نشت از استخر شما بسیار هزینه بردار خواهد بود.

اگر می‌خواهید قبل از درخواست تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه، خودتان از احتمال نشتی استخر مطلع شوید، به علائم زیر برای نشت یابی لوله‌ های آب استخر منزلتان توجه کنید:

افت غیر عادی و مداوم سطح آب استخر
وجود شکاف و ترک در کاشی‌های دیوار و کف استخر
وجود جلبک‌ درون استخر بعد از تصفیه شیمیایی آب استخر
اگر هر یک از این موارد را مشاهده کردید بهتر است که هر چه سریعتر نسبت به رفع نشتی اقدام کنید.

نشت یابی لوله های آب در بخش‌های دیگر خانه

همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که قرار نیست مکان دقیق نشتی آب کاملا واضح و شفاف باشد. در بسیاری از اوقات شما برای یافتن محل دقیق نشتی دچار دردسر خواهید شد.

برای مثال در برخی موارد ممکن است نشتی آب از یک مکان خاص شروع شود و بعد از گذر زمان به جاهای دیگر منتقل شود. بدون شک در این حالات میزان خسارت بسیار بیشتر از حالات عادی خواهد بود.

خبر بد اینجاست که برخی اوقات، برای نشت یابی لوله آب باید به دنبال دیوارهای مرطوب باشید و یا تغییر رنگ یا لکه روی کف و سقف را بررسی کنید. ممکن است دیوارهای پشت کابینت و یا حتی کف کابینت ها و زیر سینک ظرفشویی را نیز برای نشتی بگردید. این نکته را نیز فراموش نکنید که جمع شدن آب در کف کابینت یا کف خانه هم می‌تواند نشانه چکه آب باشد.

همیشه در نظر داشته باشید که نحوه تشخیص ترکیدگی لوله فاضلاب به روش‌های سنتی و تنها با توجه به علائم، اصلاً کار راحتی نیست و گاهی باید از روش های تخصصی تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه استفاده کرد.

 

سخن آخر

همان طور که گفتیم، نشتی لوله آب در منازل، علاوه بر اینکه باعث هدر رفتن حجم زیاد آب می‌شود، ممکن است آسیب‌های بسیار زیادی هم به دیوارها و بنای منزل شما وارد کند. همزمانی این خسارات با خرج هایی که اخیرا برای زیبایی خانه انجام داده اید بسیار دردناک خواهد بود. به همین دلیل انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از نشتی آب لوله را تا حد امکان جدی بگیرید تا احتمال بروز دردسر را تا حد امکان کاهش دهید.

اما در صورت وقوع نشتی آب و به محض آنکه متوجه شدید لوله آب خانه دچار نشتی شده است، برای یافتن محل نشتی و تعمیر آن‌ها وارد عمل شوید تا جدای از متوقف کردن هدر رفتن آب، از وارد شدن آسیب به دیوارها و کف منزلتان جلوگیری کنید و جلوی ضررهای مالی بیشتر را بگیرید.

در سمت مقابل برخی موارد نیز هستند که تشخیص نشتی لوله آب در آنها بدون دردسر است. برای مثال رفع چکه شیر آب یا توالت و یا نشتی لوله شوفاژ یا برطرف کردن عاملِ مشکل کار نسبتاً ساده‌ و کم دردسری است.

اما اگر نشتی لوله آب، مربوط به یکی از لوله‌های توکار کف یا سقف خانه باشد، اوضاع به این سادگی نخواهد بود. چرا که برای تعمیرات در این حالت باید حتما از افراد متخصص با دستگاه های پیشرفته و خدمات نشت یابی لوله با دستگاه بهره بگیرید. همانطور که در بالا گفتیم، نحوه تشخیص ترکیدگی لوله فاضلاب و هزینه آن می‌تواند بر اساس نوع دستگاه استفاده شده برای نشت یابی لوله‌ آب متفاوت باشد. اما این هزینه‌ای است که بهتر است حتما پرداخت کنید، زیرا تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه، طبیعتا هزینه و خرابی کمتری نسبت به روش‌های سنتی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انواع روش های حفر چاه

انواع روش های حفر چاه

انواع روش های حفر چاه از زمان های بسیار دور تا به امروز بشر به مقاصد مختلف خصوصا دستیابی به...

مقالات بیشتر بخوانید
رفع نم و رطوبت بدون نیاز به تخریب

رفع نم و رطوبت بدون نیاز...

رفع نم و رطوبت بدون نیاز به تخریب برای اینکه نشتی سرویس‌ های بهداشتی و حمام از بین برود باید...

مقالات بیشتر بخوانید
علت بوی بد سینک ظرفشویی را با 7 روش راحت نابود کنید

علت بوی بد سینک ظرفشویی را...

علت بوی بد سینک ظرفشویی را با 7 روش راحت نابود کنید برای بوی بد سینک ظرفشویی چه باید کرد؟...

مقالات بیشتر بخوانید
معرفی پمپ های لجن کش و ساکشن تخلیه چاه

معرفی پمپ های لجن کش و...

معرفی پمپ های لجن کش و ساکشن تخلیه چاه پمپ هایی که برای تخلیه چاه فاضلاب ها استفاده می گردد...

مقالات بیشتر بخوانید
معرفی انواع تجهیزات لوله بازکنی و قیمت هر یک و قیمت آنها

معرفی انواع تجهیزات لوله بازکنی و...

در بسیاری از منازل مسکونی، علائم پرشدگی و یا گرفتگی لوله و چاه فاضلاب توالت و ظرفشویی آشپزخانه ها دیده...

مقالات بیشتر بخوانید
رفع گرفتگی لوله با سیمان و مصالح ساختمانی چطور انجام می‌شود؟

رفع گرفتگی لوله با سیمان و...

لوله های فاضلاب در همه ساختمان ها وجود دارند و در برخی موارد دچار گرفتگی می شوند. با بروز گرفتگی...

مقالات بیشتر بخوانید
حفاری دورانی (روتاری، چرخشی)

حفاری دورانی (روتاری، چرخشی)

حفاری دورانی (روتاری، چرخشی) از جمله رایج ترین و متداول ترین روش حفاری معادن، روش حفاری روتاری (حفاری چرخشی) است...

مقالات بیشتر بخوانید
چگونه لایروبی چاه فاضلاب را انجام دهیم؟

چگونه لایروبی چاه فاضلاب را انجام...

چگونه لایروبی چاه فاضلاب را انجام دهیم؟ در مقالات گذشته، در خصوص مباحث مختلف پیرامون چاه و وسایل گوناگون صحبت...

مقالات بیشتر بخوانید
رفع نم و رطوبت با تکنولوژی نانو

رفع نم و رطوبت با تکنولوژی...

رفع نم با تکنولوژی نانو و آب بندی نانو رفع نم و رطوبت همیشه یکی از معضلات همیشگی خانواده ها...

مقالات بیشتر بخوانید
لوله کشی صنعتی چیست

لوله کشی صنعتی چیست

لوله کشی صنعتی چیست لوله کشی صنعتی چیست؟ لوله کشی صنعتی منبعی است که در اجرای موثر کلیه عملیات صنعتی...

مقالات بیشتر بخوانید

تماس تلفنی